Links

Becha
Voor zwemmers jonger dan achttien jaar is er zwemvereniging Becha.
Becha” een zwemvereniging voor jeugd vanaf ca. 6 jaar tot 18 jaar die in het bezit is van een A en B diploma en zich verder wil bekwamen in het wedstrijdzwemmen. Becha is aangesloten bij de KNZB. Ga naar de website.

Sportlandgoed De Haamen te Beek
Voor andere sport activiteiten in Beek: ga naar website van De Haamen

HartslagNu

Dat In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Dat zijn gemiddeld 200 reanimaties per week. De meeste reanimaties gebeuren thuisHet alarmeringssysteem dat wordt gebruikt om burgerhulpverleners te alarmeren heet HartslagNu. HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland.

HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app. Ga naar de website.